علویون

علویون فاز 5 اندیشه

علویون

علویون فاز 5 اندیشه

رفراندوم آرمان ها

گزارش خبری تحلیلی روزنه 149

رفراندوم آرمان ها

به نظر می رسد باید در جست و جوی علت طرح رفراندوم آن هم در این زمان و از زبان رییس جمهور بود ، اینکه چرا دولت پیش از این و درخصوص مسئله های مهم اقتصادی مانند قانون هدفمندی یارانه ها حرفی از برگزاری همه پرسی به میان نیاورد؟
به گزارش فرهنگ نیوز، «نمی‌شود یک نهاد کار اقتصادی انجام دهد و مالیات ندهد. البته این دولت چیزی که بفهمد جزو مصالح مردم است، بدون واهمه به مردم می‌گوید.» «تجربه زندگی سیاسی ما می‌گوید که کشور با انزوا نمی‌تواند رشد کند. والله باالله نمی‌شود. مگر می‌شود در پای میز مذاکره درباره آرمان و اصول صحبت کرد. یک عده در توهمات سیر می‌کنند. آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، بلکه به قلب و مغز ما وصل است.» « قانون اساسی به ما می‌گوید در مسائل مهم به جای اینکه قانون در مجلس تصویب شود، ماده قانونی به همه‌پرسی گذاشته شود. ما یک بار هم که شده از مردم بپرسیم.»
 
این صحبت روحانی کافی بود تا خطی خبری در رسانه های داخلی و خارجی با موضوع رفراندوم شکل بگیرد  .این درحالی بود که حسن روحانی در نخستین همایش اقتصاد ایران  به موضوع مذاکرات هسته ای هم اشاره کرد و منظور اصلی او از برگزاری این همه پرسی، سوال از مردم درخصوص مذاکرات بود.
 
مسئله ای که خیلی زود ذهن را به سمت مظلوم نمایی دولت یازدهم می برد و پیشنهادی که نشان از بازی رسانه ای جدیدی دارد تا بتواند افکار عمومی را از موضوع ناتوانی دولت در حوزه های مختلف به سمت برگزاری همه پرسی تغییر دهد.  
 
هنوز سخنرانی روحانی در این همایش به پایان نرسیده بود که رسانه های اپوزسیون کار خود را به رهبری بی بی سی و با ذوق زدگی عجیبی آغاز کردند . بی بی سی همان روز در سایت خود نوشت : 
 
شکست مذاکرات به معنای بازگشت سیاست های رادیکال و به حاشیه رانده شدن روحانی و موفقیت مذاکرات به معنای پیروزی روحانی در انتخابات مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری سال 96 خواهد بود. روحانی می تواند رهبری را به نرمش برای حصول یک توافق هسته ای متقاعد کند.
 
 
بعد از  آن نوبت برنامه نوبت شما بود که رفراندوم دلخواه رییس جمهور را به نظر سنجی بگذارد :
 "درباره چه موضوعاتی همه پرسی برگزار شود؟
 
خودنویس نوشت: پس از خبر انتقال اورانیوم غنی شده ایران به روسیه، روحانی مخالفان را تهدید به برگزاری همه پرسی کرد.  
 رادیو فردا: رفراندوم 68 ولایت فقیه را به ولایت مطلقه فقیه تبدیل کرد. روحانی در سخنرانی خود بازهم سپاه را مخاطب خود قرار داد. روحانی در شرایطی از مسئله مذاکرات هسته ای سخن گفت که رهبری پیشتر در مورد 190 هزار "سو" غنی سازی سخن گفته بود. 
 
روزنامه های همسوی اصلاح طلب هم بیکار ننشتند : 
  در این باره روزنامه اعتماد با تیتر "همه پرسی، آرزوی روحانی"، آفتاب یزد با عنوان "برگزاری همه پرسی در مسائل مهم"،  شرق با تیتر "رفراندوم برای حل مشکلات"، مردم امروز با تیتر "همه پرسی"، ابتکار با عنوان "ضرورت همه پرسی در مسائل مهم" و مردمسالاری با تیتر "همه پرسی برای مسائل مهم"، به استقبال سخنان روحانی رفتند.
 
فعالان و تئوریسین های جریان اصلاحات نیز نبایدکه نباید از قافله استقبال از رفراندوم رییس جمهور عقب می ماندند :
حسین باستانی در صفحه فیسبوک خود نوشت: انجام رفراندوم نیاز به رای دو-سوم مجموع نمایندگان مجلس دارد. مخالفت نمایندگان یعنی مجلس می گوید نباید نظر مردم پرسیده شود، تصویری که به لحاظ سیاسی، به نفع دولت است.  
 
 محمدرضا خاتمی در گفتگویی که با مردم امروز داشت عنوان کرد: مسئله حصر و انرژی هسته ای مهمترین مسئله داخلی و خارجی کشور است که باید به رای و نظر مردم گذاشته شود تا یکبار برای همیشه این مسائل با مراجعه به آرای مردمی حل شود.  
 
 حمیدرضا جلایی‌پور هم در یادداشت کوتاهی در روزنامه اعتماد با اشاره به سخنان دیروز روحانی در باره رفراندوم نوشت: تعیین و تکلیف مسائل سال ٨٨ از اهمیت ویژه‌یی برخوردار است. این مسائل بعد از پنج سال نه تنها حل نشده که همچنان به عنوان محل اصلی شکاف و اختلاف داخلی مطرح هستند. بدین‌ترتیب به نظر می‌رسد اگر قرار باشد در جامعه مساله‌یی برای برگزاری رفراندوم وجود داشته باشد، همین مسائل سال ٨٨ هستند.
 
بی شک استقبال از همه پرسی توسط اپوزسیون و معاندان  به خاطر دلسوزی این جریان برای مردم و دخالت دادن ملت در مسائل عمومی کشور نیست، بلکه این جریان قصد دارد ، مقاصد سیاسی خود را دنبال کند.
 
مذاکرات 5+1 در شرایطی آغاز شد که حسن روحانی و تیم مذاکره کننده از پیروزی قطعی در آن خبر می دادند . آن روز ها هیچگاه بحث همه پرسی در باره مذاکرات مطرح نبود . اما هر چه گذشت روند مذاکرات به مراحل سخت تری رسید تا آنجا خیلی ها ازجمله برخی اعضا تیم مذاکره کننده نیز به سرنوشت مذاکرات امید وار نیستند . در این مدت بیشترین توان دولت صرف همین مذاکرات شد . و شکست در آن به معنی کشست در عملکرد دولت یازدهم تا اینجای کار است. 
 
 حالا باید در جست و جوی علت طرح رفراندوم آن هم در این زمان و از زبان رییس جمهور بود ...
اینکه چرا دولت پیش از این و درخصوص مسئله های مهم اقتصادی مانند قانون هدفمندی یارانه ها حرفی از برگزاری همه پرسی به میان نیاورد؟ 
 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.