سال 93 را مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام نهادند. هر یک از این چهار واژه در امروزِ انقلاب جایگاه ویژه داشته و از حساسیت بالایی برخوردار است . همه ی نیازهای انقلاب در دوره ی حاضر و همچنین همه چالشهای نظام را می توان در همین چهار عنصر تعریف کرد و به واقع میتوان راه پیشرفت و تعالی انقلاب اسلامی را در جهانی که همه تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش پر سرعت مفاهیم دین اسلام می نماید در پرداخت به دو مقوله فرهنگ و اقتصاد و حضور فعال مردمی همراه با مدیریت جهادی مسئولین ، جستجو نمود.
با بررسی دقیق فرمایشات ایشان به ویژه در اول فروردین در حرم امام رئوف ، عالم آل محمد(ص) حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به نکته ی مهمی برمیخوریم که میتوان آنرا کلید واژه ی اصلی فرمایشات ایشان و غایت اقدامات علمی و عملی در حوزه اقتصاد و فرهنگ دانست . در حقیقت پاسخ به این پرسش که، ایجاد و اجرای طرح اقتصاد مقاومتی و پرداختن به موضوع حساس و مهم فرهنگ در نهایت چه محصولی خواهد داشت ؟ همان نکته ای است که میتوان انرا محور فرمایشات امسال ایشان دانست . البته این نکته قبلا هم بارها توسط ایشان مطرح گردیده است لیکن گره زدن نام سال و برنامه هایی که ذیل این نام ایجاد خواهد شد با یک کلید واژه ، یقینا نشانه اهمیت آن خواهد بود.
محور بیانات مقام معظم رهبری در سال 93 رامیتوان " حرف من خطاب به ملت ایران این است که باید مقتدر شد " دانست . تاریخ پر فراز و نشیب ایران اسلامی نشان میدهد که هر آنچه ظلم و ستم بر مردم این مرزو بوم رفته بر اثر بی اقتداری و کم توانی کشور و به ویژه دولتمردان آن بوده است ، اگر روزگاری در این کشور قتل عام 9 میلیونی رخ داده ، اگر سرزمین ایران جولانگاه سربازان اجنبی شده است ، اگر سفارت خانه هایی در کشور برپا میشود که از سویی لانه ی جاسوسی دشمنان است و از سویی ورود ایرانی ها و سگ ها در خیابان سفارت آمریکا ممنوع شد، اگر دشمنان ما به فکر اجرای قانون تحقیر آمیز کاپیتالاسیون در ایران می افتند ، اگر شاه ایران با اجازه دیگران نخست وزیر منصوب یا عزل میکند و بسیاری از اگر های دیگر که بیان آنها نیز انسان را معذب مینماید همه و همه حکایت از نبود اقتدار در آن دوران داشته و چه ظلمها وستم هایی که گاه در تاریخ جهان بی نظیر است بر این مردم از نبود قدرت و اقتدار در دورانهای مختلف رفته است . از همین روست که مقام معظم رهبری در ادامه بیانات خود فرمودند: " اگر ملتی قوی نباشد باجگیران عالم از او باج میخواهند و به او اهانت می کنند و اگر بتوانند زیر پا او را لگد می کنند"
آنچه مقام معظم رهبری از اجرای طرح اقتصاد مقاومتی که بنا به فرموده ایشان مردم بنیاد است و از پرداختن به مقوله ی مهم فرهنگ توقع دارند ایجاد این اقتدار برای نظام مقدس جمهوری اسلامی است. معنای این مطلب آنست که هر اقدام و هر برنامه ای که در خصوص نام سال پیش بینی میشود باید حتما در اثرسنجی آن شکوفایی ، پیشرفت ، قدرت و اقتدار نظام لحاظ گردد زیرا همانگونه که ایشان در سخنرانی مشهد خود فرمودند "طبیعت دنیایی که با افکار مادی اداره میشود همین است. هرکه احساس قدرت بکند، نسبت به کسانی که در آنها احساس ضعف میکند زورگویی خواهد کرد" .
آحاد مردم شریف ایران به ویژه بسیجیان که حافظان ارزشهای انقلاب و برآوردگان خواستگاههای ولایت مطلقه فقیه هستند نیز در این عرصه وظایف مهمی بر عهده دارند. مقام معظم رهبری ضمن اینکه به وسیله نام سال 93 راهکارهای اصلی پیشرفت و اقتدار را بیان فرمودند، در فرمایشاتشان در سالگرد امام خمینی (ره) در سال 91 ، وظایف راهبردی انقلابیون را نیز مطرح کرده اند، ایشان فرمودند: "در راه پیشرفت، توقف ممنوع است؛ خودشگفتی ممنوع است؛ غفلت ممنوع است؛ اشرافیگری ممنوع است؛ لذتجوئی ممنوع است؛ به فکر جمع کردن زخارف دنیا افتادن، برای مسئولین ممنوع است. با این ممنوعیتهاست که میتوانیم به قله برسیم. ما داریم در دامنه حرکت میکنیم. ما هنوز به قله نرسیدهایم؛ با آن فاصله داریم. آن روزی که ملت ایران به قله برسد، دشمنیها تمام خواهد شد." با توجه به این فرمایش ایشان در حقیقت راهکار اصلی اتمام دشمنی های دشمنان انقلاب اسلامی برخلاف تصور برخی از افراد و حتی دولتمردان نه تنها گفتگو و دوستی از موضع ضعف نیست بلکه کسب اقتدار و پیشرفت مقتدرانه ی نظام مقدس جمهوری اسلامی میباشد.
امید که همه مردم و مسئولین و به ویژه اعضاء شجره طیبه ی صالحین با نصب العین قراردادن بیانات راهگشای رهبر معظم انقلاب در راه ایجاد کشوری مقتدر و پیشرفته همه تلاش خود را به منصه ظهور برسانند.